Vælg en side

Mols Bjerge, et af mine absolutte yndlings steder!

Uanset om det er til vandreture, trailløb, cykelture eller bare kaffe i det fri

Det er ikke alle, der er så heldige at have Mols Bjerge lige i baghaven – som har mulighed for, eller mod på, at tage ud og bare færdes på må og få, som efter min erfaring, er den bedste måde at lære stedet/området at kende på.
Selvom jeg har været guide på både løbeture og vandreture i National Parken, kan jeg stadig fare vildt i områderne og har stadig en masse uopdagede natur til gode,

Jeg elsker, når jeg har tid til at tage min Canyon Inflite, crosscykel, med derud og bare køre rundt og være ligeglad med, om jeg kører til højre eller venstre – det er noget af det bedste jeg kan gøre for mig selv, når jeg er stresset eller presset på øverste etage. At koble fra og glemme både tid og sted.

Men jeg forstår jeg godt, når folk spørger mig, hvordan de skal gribe det an, hvis de gerne – på egen hånd – vil ud at gå eller løbe i området, for det kan virke lidt uoverskueligt.
Derfor har jeg lavet denne lille oversigt/guide til, hvordan man helt lavpraktisk kan komme ud på både lange og korte ture i Mols Bjerge – det er nemlig super nemt.


1. Hent appen “Mols Bjerge” til din smartphone.
Her finder du en oversigt over samtlige ruter, både de lange (41 km) til de helt korte på 1.5 km.
Appen er super nemlig og overskuelig.
Du kan både bruge den som oversigtskort, så du kan se, hvilke ruter, der er i nærheden af dig, eller du kan trykke ind på “ruter” og få en liste over samtlige ruter i hele National Parken, som spænder vidt og bredt.

2. Vælg en rute
fx “Toggerbostien”

Du får oplyst:
– Hvor lang ruten er
– Hvor der er en parkeringsplads i nærheden (de starter og slutter altid tæt på en p-plads)
– Hvordan terrænet er
– Hvad der kan opleves/ses på ruten


3. Følg rutens markeringer

Toggerbostien er markeret med gule prikker på træer, sten og låger.
Man kan også følge den via optegningen på kortet, men gider man ikke gå med telefonen fremme, kan man sagtens få en god og sjov oplevelse ud af at følge markeringerne.
Ruterne kan lige ledes findes på et fysisk kort, som kan findes på Ebeltoft Bibliotek.

 

 

 


Der er en del borde og bænke rundt omkring i områderne, hvor man evt. kan nyde medbragt kaffe, eller selv lave den derude, spise madpakken, eller bare tage et hvil og nyde udsigten og naturen.

Nogle af ruterne går igennem indhegninger, hvor der går forskellige kreaturer – de er ikke farlige, og så længe man holder afstand og respekterer, at det er “deres” jord man bevæger sig rundt på, så er de helt fredelige – så ingen grund til panik, hvis man pludselig står ansigt til ansigt med en stor ko 😉

I forhold til cykling, så må man kun cykle på stier og veje – dem er der heldigvis mange af, og der er lige ledes mulighed for at finde cykelruter til området inde i appen.

Kommer man forbi Mols Bjerge i sommerperioden, så kan det varmt anbefales at lægge vejen forbi Café Fuglsø, som laver de lækreste sandwiches i frisk bagt brød, eller lækre hjemmebagte kager og god kaffe, som kan nydes på deres hyggelige terrasse, eller indenfor, hvor den gamle krostemning er bevaret på fineste vis.
Og i december måned er der julehygge om søndagen med gløgg & æbleskiver, og deres hjemmebagte kager – dette kræver bordbestilling, så smid dem en besked, hvis det skal være et december-hygge projekt.

Bonus:
North Face Jakke/Fleece fra Zalando
Jeans
Blundstone støvler
GripGrap merino handsker (få 15% med rabatkoden “lykketri15”) // reklame
“Adventure begins” kaffekrus
Trangia med gasbrænder
Renault Kadjar // reklame