Vælg en side

Få det fulde udbytte ud af dine træningstimer med en triathlon træner

En triathlon træner er ikke kun for eliten, eller for dem, der ønsker at forbedre sig. Det er også en god måde at komme sikkert i gang med triathlon, da det kan være en jungle at finde rundt i, hvor meget og hvor lidt af de forskellige discipliner, og samtidig giver det mulighed for at få hjælp til sparring, når der dukker nye spørgsmål op.

Få styr på mængde og intensitet

En triathlon træner kan være med til at sikre, at du får det meste ud af den tid du bruger på din træning. Vi kender nok alle til, at vi nogle gange godt kunne bruge flere timer i døgnet – især, hvis du, som de fleste, udover din træning har fuldtidsarbejde og måske mand/kone og børn, der også skal planlægges omkring.
I sådan en konstellation tæller nærmest hvert et minut i løbeskoene, på cyklen eller i vandet. Og det gør det for den sags skyld også for alle andre, da vi med den rette balance i træningen, kan bruge den tid, der skulle være til overs på at restituere i stedet for at spilde det på leverpostejstræning, eller for meget højintensitetstræning, så vi bliver skadet.

Kontakt Camilla Lykke uforpligtende triathlon træner
Triathlon træner

Artiklen er skrevet af Camilla Lykke, personlig triathlon træner og triatlet

Forskellige mennesker, forskellige behov

 Derfor er det vigtigt at finde en triathlon træner, der tilbyder personlige forløb, da vi alle er forskellige – både fysisk og mentalt, og dermed har brug for forskellige tilgange.

Skal jeg hjælpe dig med at nå dine mål,
så læs mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig til bedre performances og hurtigere tider her

Hvad får man i et personligt træner forløb?

Med et personligt forløb hos en triathlon træner får man typisk programmer for 1-6 uger ad gangen. Det vil i de fleste tilfælde blive lavet i et online træningsredskab. Mange bruger det der hedder TrainingPeaks, hvor man som atlet kan se de enkelte træningspas, og efter endt træning, kan man overføre passet via sit ur (ex. Garmin og Garmin Connect) til TrainingPeaks, så træneren kan følge med i tal og udvikling – om man har gjort, som der stod i beskrivelsen, eller om man har løbet/cyklet/svømmet for langt, for kort, for hurtigt eller for let.

På den måde bliver der en masse data for træneren, som man kan bygge videre på, sparre omkring, se udviklingen på baggrund af, holde øje med i forhold til om, der er nok restitution, progression, intensitet, volumen osv.

Consistency is key!

Det er samtidig vigtigt at slå fast, at resultater og udvikling ikke kommer over natten – uanset hvilken træner man vælger. Det tager tid at bygge på, og man må forvente at, man skal være i et forløb minimum 3 måneder, før man vil kunne bengynde at se, at der sker noget. Og i en sport som triathlon, vil mange måneder og endda år, også være en fordel. Jo mere base, jo bedre. Med den viden er det også vigtigt, at man tænker over, hvornår man starter op med en træner. Det skal måske ikke være en måned eller to, inden man har et stort mål. Men nærmere 6 til 12 måneder før, hvis man både vil nyde processen og give sig selv de bedst mulige forudsætninger for at præstere.

Tri coach

Motivation er dynamisk, så hvad skal drive dit værk i de perioder du ikke er motiveret? Accountability måske.

Ovenstående er lige præcis det man får ved et personligt forløb modsat et basisprogram.
Én der følger med i og sørger for din udvikling og holder øje med dig – én man står til ansvar overfor.
Den sidste del, skal man ikke tage forgivet. Det der ligger i at betale en træner, det kan også være en god drivkraft. Og man skal ikke undervurdere alle de “små” parametrer, der kan være med til at sørge for, man får trænet, for man må forvente, uanset hvor meget man vil sit mål, så er motivation dynamisk. Den vil komme og gå, og når motivationen er ikke-eksisterende, er det nogle af de andre ting, der skal være med til at sørge for, man får klaret sine træningspas. INTET kan være motivationsbåret, udelukkende.


Find den rette triathlon coach for dig!

Der findes et hav af triathlon coaches, og man skal selvfølgelig finde en coach, som man stoler på. Uanset om det er en online triathlon coach eller en træner i dit lokalområde. Man skal finde en coach, der kan give én lige præcis det man har brug for – det er som med alle andre relationer, et spørgsmål om kemi og tillid. Og hvordan de forskellige tilbud fra forskellige triathlon trænere er sat sammen, vil selvfølgelig variere, så kig efter det, der virker vigtigst for dig.

Online coach
Triathlon coach

Hos CL COACHING får du:

 • Personlig triathlon coaching
 • Skræddersyede programmer
 • Monitorering
 • Den rette progression og balance
 • Accountability
 • Energistrategier – både til race og træning
 • Raceplans
 • Løbende nyhedsmails med vidensdeling og rabatkoder

 

Når man lægger mange timer i sin træning, er det spild ikke at få det fulde udbytte ud af det – uanset, hvad dit mål er.

  Der findes mange forskellige distancer inden for triathlon – korte, som lange. Jeg er coach for dig, der kører IRONMAN, men også dig, der drømmer om at prøve kræfter med en kortere distance. Det kan fx være en minitriathlon eller en kvart ironman.

  Alt efter, hvilken distance man træner til, er der forskelligt fokus – og her kan det igen være en fordel at have en træner til at sørge for, man træner med den rette intensitet i forhold til den distance man skal performe på.

  Nogen har måske forskellige mål i løbet af sæsonen, fx et marathon i foråret, en halv ironman i forsommeren, og en hel ironman i slutningen af sæsonen. Så her er der mange ting, der skal gå op i en højere enhed, og det kan en træner hjælpe med at strukturere.

  Til marathon og IRONMAN er det vigtigt, at man får en masse kilometer i benene, men de kortere distancer kræver mere intensitet og fart. Det kan være en svært at navigere i selv, og hvornår er noget for meget, og hvornår er noget “for lidt”.

  Undgå skader

  Der er ikke noget værre end at blive sat ud af spillet med en skade, og netop derfor er det så vigtigt, at man har styr på sin progression – så både led, sener, fibre og muskler (og ikke mindst hovedet) kan følge med i udviklingen.

  Den rette coach kan være med til at sørge for, du kommer godt og sikkert fra start, at du udvikler dig som du skal – i den rette fart, får den rette mængde restitution, og kan være med til at “uddanne” dig i, hvordan du rent energimæssigt – både inden, under og efter træning, giver dig selv de bedste forudsætninger for både performance og restitution.

  Læs mere om energi og energiindtag her.

  Triatlon træner

  En personlig træner skal også være din mentale coach

  Sidst men ikke mindst, så kan du bruge en træner, når dit hoved driller dig – for det vil det helt sikkert komme til. Og det er helt sikkert noget af det allervigtigste for mig i mit arbejde med mine atleter – at rumme, møde dem i de udfordringer, der opstår. Og jeg er klædt godt på til at hjælpe dem, da jeg 100% kan relatere til alle de tanker – jeg har selv haft dem alle, har overkommet dem og haft dem igen. Og samtidig har jeg data ud fra deres træningspas, som kan bekræfte dem i, at alt er som det skal være, også med de tanker. De er en del af en processen, og helt naturlige.

   

  • “Udvikler jeg mig som jeg skal?!”
  • “Jeg synes ikke, jeg mærker fremgang”
  • “Er jeg overhovedet klar til det her?!”
  • “Det hele virker uoverskueligt, hvordan kommer jeg igennem den her uge?!”
  • “Jeg er blevet syg, hvad nu – forsvinder min form, hvad skal jeg gøre?!”

  Kan du genkende dig selv i nogle af ovenstående frustrationer? 

  Skal jeg hjælpe dig med at nå dine sportslige drømme?

  Har du brug for en online personlig triathlon eller løbetræner med +4 års erfaring, der vægter det personlige og mentale højt? Og har du lyst til at blive atlet eller løber hos CL Coaching sammen med andre seje mennesker, så tøv ikke med at sende mig en uforpligtende mail. Så tager vi en snak om træning og sportslige drømme, og kan sammen lægge en plan for, hvordan du kommer i mål med netop det, der står øverst på din sportslige ønskeseddel!

  Én af de ting jeg lægger stor vægt på i min coaching er, at rådgive og vejlede i energiindtag – både under, inden og efter træning. Det har en kæmpe betydning for vores performance og ikke mindst restitution, at vi får nok energi.
  Derfor er det blandt andet vigtigt, at man finder noget energi til sin træning, man synes smager godt – ellers får man det ikke ned. Jeg er personligt rigtig glad for produkterne fra PurePower.dk

  Læs mere om energi & energiindtag her.

  Send mig en uforpligtende mail

  Så send mig en forpligtende mail, hvor du fortæller, hvem du er, hvad du drømmer om at opnå sportsligt, så hører du fra mig, og vi finder ud af, om jeg har ledige pladser, eller om du er interesseret i at komme på venteliste, hvis det er aktuelt.

   

  Kontakt Triathlon træner

  Siden kan indeholde affiliate links.