Vælg en side

DÅRLIG SAMVITTIGHED?

Der er rigtig mange trænere, der deler inspiration til hjemmetræning, og det er jo fantastisk, hvordan så mange mennesker bare gerne vil bidrage og hjælpe til at folk kan holde sig i gang, selvom de ikke kan komme ud og træne som de plejer – om det er i fitness, med deres løbeklub, med outdoor holdet, eller fælles cykeltræning.

Men midt i alle de gavmilde delinger og intentioner, så kan der også nemt skabes en dårlig samvittighed hos modtagerne.

Intentionerne om at ville træne er der måske, men vi står i en HELT uvant situation, hvor der skal skabes nye vaner i en hverdag, der er blevet vendt på hovedet

Nogen havde måske lige fået opbygget en god vane med at komme til træning 2 gange om ugen, hvilket sagtens kan tage flere måneder og år, før det bliver en så indgroet vane og rytme, at man bare gøre det, uanset om man har lyst eller ej.

Nu skal man pludselig selv til at planlægge sin træning. Hvornår skal man gøre det, hvad skal man gøre, og hvor meget – og man kan nemt føle, at alle andre gør meget mere end én selv.

Nogen har omend en endnu mere stresset hverdag nu, end de havde for en uge siden – børn er hjemme, der skal hjemmeundervises, hjemmearbejdes, andre har jobs, der kræver, at de er nødt til at skulle afsted, og når de kommer hjem, skal de nå alt det, de ikke har nået i løbet af dagen, hvor andre måske har været hjemme og har haft mulighed for at nå en masse.

LIDT HAR OGSÅ RET!

I en tid, hvor der er mange ukendte og stressende faktorer, er det vigtigt, at man fokuserer på det, der giver én energi.

Er det gåture i ved vandet, eller løbeture i skoven, så er det dét man skal gøre!

Træning skal give energi og overskud, ikke dræne dig eller pumpe dig med dårlig samvittighed.
Men samtidig er det også vigtigt at huske på den gode følelse man får bagefter.

Så måske man skal forsøge at sænke ambitionsniveauet lidt, og huske på, at vi alle er i forskellige situationer – nogen har mere “fritid” en anden lige pt, og det er stressende for os alle, men på hver vores måde.

Det er godt at få pulsen op, og træning frigiver endorfiner, som også er med til at booste vores gode humør og positive sind, så er du én af dem, der får dårlig samvittighed over, at du ikke kan få det der hjemmetræning til at fungere, så start med at sætte dig små mål.

Evt. at du lørdag og/eller søndag skal sætte 30 min. af til en workout.
Bestem dig allerede nu for et tidspunkt, skriv det ind i din kalender, og hold fast i det. En formiddagstræning, så har du resten af dagen til at ha’ det lækkert over, at du fik det gjort.

SÆNK BARREN

Det er nemmere sagt, end gjort – I know. Men lige som med motivation, den er dynamisk, man er nødt til at acceptere, at den ikke er der hele tiden, og så er der nogle ting, man skal gøre alligevel. Man er heller aldrig sådan super motiveret til at tømme opvaskemaskinen, men det skal gøres. Jo mere vi tænker på, vi ikke gider, jo mere forstærkes det, i stedet for bare at gøre det med det samme.

Heldigvis med træning er der ikke noget man SKAL, men det er noget, er giver os energi og overskud, når vi prioriterer det, og når vores nye hverdag begynder at blive lidt mere “normal”, og der er kommet styr på de nye rutiner, så kan det være lysten til at lægge nogle nye rammer for træning kommer snigende, eller at overskuddet til at hive os selv op stiger.

Så husk – som altid – lad være med at sammenligne dig med andre, vi er alle i forskellige situationer.
Sænk barren, sænk skulderne.
Gør det, der giver dig energi og overskud.
Og sidst men ikke mindst, pas på dig selv og hinanden.

ok