Vælg en side

Betalt indlæg i samarbejde med Bikester.dk

I forlængelse af “begynder-guide” indlægget, er der kommet flere spørgsmål til, hvad det er mere præcist, jeg bruger af udstyr, og hvad der bl.a. gør det muligt for mig at komme ud at cykle trods dårligt vejr, og her på det seneste også er blevet rigtig begejstret for at sidde indenfor på hometraineren, hvilket bestemt ikke altid har været tilfældet. Men det rette udstyr – uanset om det er til udendørs eller indendørs brug – gør bare tingenen meget nemmere og sjovere!

Jeg har lavet en oversigt over, hvilket udstyr jeg selv har, og man kan sagtens få både noget, der er både dyre eller billigere, alt efter, hvad ens budget er til – lad det være en inspiration til at gå på jagt efter, det I skal bruge. Alt lige fra hometrainer, skovovertræk, cykelcomputer, dæk, pedaler, solbriller og en masse der i mellem – og det bedste og nemmeste er, at man kan købe det hele på bikester.dk, og der er tilbud på rigtig mange af de tingene.


Hometrainer
Der findes et hav af forskellige hometrainere, og dermed også noget til alle budgetter, så det handler nok om at gøre op med sig selv, hvor meget man har at kaste i sådan noget, og hvor meget man kommer til at bruge den.
Jeg har selv haft en bkool pro 2017 – sådan én, hvor man sætter hele cyklen op på, og hjulet kører på en rulle, og jeg brugte den virkelig sjældent, jeg syntes det var RØV kedeligt. Men nogle gange er det bare nemmere at få gjort indendørs, hvis vejret er virkelig skod, eller man har nogle meget specifikke intervaller, der skal køres, men en time på den føltes seriøst som 4.
Fornylig fik jeg så en Wahoo Kickr, og fik den koblet op til Zwift, så man kan køre i en virtuel verden, og mod andre, hvis man vil det – og jeg må bare sige, at det er PISSE fedt, lige så røvsygt det andet var, lige så fedt synes jeg, det her er.
Man tager baghjulet af og sætter cyklen/kæden på en kassette, der sidder på hometraineren, og så er det bare afsted.
Så selvom de er lidt dyre de hometrainere, hvor man sætter sin kæde på en ny kassette, og ikke bare hjulet op på, så er et virkelig pengene værd – så hellere spare sammen i en måned eller to mere, og få sådan en model i stedet for, hvis du spørger mig.


Vinterudstyr
Hele sidste vinter kørte jeg udendørs (fordi jeg ikke syntes om min hometrainer), og det var virkelig ikke et problem, da jeg var godt klædt på – og der var noget badass over, at komme hjem efter 3 timer i regn, slud og blæst. Og noget af det vigtigste er klart, at man har tørre fødder og hænder – er de først gennemblødte, så er man fucked, hvis det samtidig er koldt.
GripGrab er klart mit go-to mærke, hvad det angår. De laver skoovertræk til de helt kolde dage, til våde efterårsdage eller til kølige forårsture. Og det samme gælder vanter/luffer.
Til fingrene
Jeg har selv brugt GripGrab Deep Winter Lobster Gloves, både til de helt kolde cykelture, men også til de koldeste træninger med mine outdoorhold, de er virkelig lækre, og god kvalitet.
Så er der et par GripGrab isolerende handsker, lidt tyndere handsker, som kan bruges som isolerende lag på de meget kolde ture, eller alene på semi kølige dage, hvor man bare lige har brug for lidt varme om fingrene.

Og så er jeg fan af, at de også laver deres udstyr i high visibility farver, som er godt til de mørke tider, vi går i møde. Jeg har selv brugt GripGrab Windster Hi-Vis, som netop er i en neongul farve, og er både vind- og vandafvisende.
Der findes et hav af forskellige handsker – til alt slags vejr!
Og det samme gælder skoovertrækkene.

Til fødderne
GripGrab Artic, som er til de helt kolde dage, og hvis det er rigtig koldt, smider jeg to

overtræk over hinand

en, så er man godt dækket ind, kombineret med et par merinouldstrømper.
Eller hvis det er meget vådt, GripGrab Vinter, som er vandafvisende, og som kan fås i den neongule high visibility farve, så man er synlig på vejen.


The looks
Udover at ha’ varmen, så er det jo også lækkert at se godt ud samtidig, og vi ved alle, at hvis man ser hurtig ud, så ér man også hurtig 😉 det hjælper i hvert fald på det.
Det gælder både cykelhjelm, cykelsko og cykelbriller.
Cykelhjelme
Det sidste års tid har jeg kørt med en sort cykelhjelm fra Abus, Abus GameChanger, (som de bl.a. kører med på MovieStar) og den har fungeret super godt både til træning og også til race – den har et lækkert aero design, som gør den egnet til race også, den eneste ulempe er, at den godt kan være lidt varm, da der ikke er så meget ventilation, som i fx denne, Giro Synthe MIPS, som er på min ønskeseddel – bare for at have noget at skifte imellem, og fordi den er flot 😉 Men jeg har lige købt Abus GameChanger i hvid, så den anden må vist blive et julegaveønske.
Cykelbriller/løbebriller
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er en sucker for Oakley, og derfor har jeg også kun erfaringer med dem, men her kan man også få sindssygt mange forskellige – både forskellige modeller fra Oakley, men også fra en masse andre mærker.
Mine første rigtige sportssolbriller var Oakley Radar Ev, prizm road (det sidste siger noget om den farve/type linse, der sidder på brillen, prizm road er optimal til landevejen).
En anden model jeg også har set mig lidt lun på, er den nye Oakley Flightjacket, som også kan fås i forskellige farver, eller Oakley EVZero Path, som passer til min nye hvide hjelm.
Jeg bruger brillerne både til cykling og løb, og det er rart at ha’ lidt forskelligt at skifte i mellem, alt efter vejr, vind og temperaturer, lidt lige som med hjelmene.
Cykelsko
Mine første par cykelsko var et par helt billige Shimano, som jeg købte i al hast, fordi jeg skulle til en spinningstime engang, de fungerede fint, og kørte også med mig til min første halve ironman, men når alt andet bliver optimeret, så skulle skoene også optimeres – derfor købte jeg et par Bontrager Velocis, i hvid, som jeg har været super glad for siden, og kører nu på 2. par af samme model. Den fås også i en model, der ligner, som hedder Bontrager Sonic, som er lidt billigere. Men der er også mange fede modeller fra både Shimano og Fizik – det er en smagssag. Og havde jeg råd, gad jeg da også godt ha’ et par af hver 😉


Udstyr til cyklen
Det er jo ikke bare at købe en cykel.. det er første skridt, og det dyreste, men når man har brugt mange penge på en cykel, så er det også godt givet ud at få styr på de sidste detaljer, der gør det til en god oplevelse at komme ud på den.
Dæk
Èn af de ting man sætter virkelig stor pris på, når man cykler ude, når det er koldt – udover at ha’ varmen i fingre og tæer, det er også, at man ikke punkterer hele tiden. Derfor kan det godt betale sig at skifte til nogle dæk, der kan klare lidt mere, end dem man måske kører race på. Jeg kørte dog start set hele sidste vinter uden at punktere ret meget, på Continental GP4000 ll’s, men vil man være endnu bedre dækket ind, så ville jeg vælge Continental 4-Seasons DuraSkin, og Continental GP5000 til foråret igen – et dæk jeg selv bruger både til træning og race, som er efterfølgeren til GP4000 ll’s.
Pedaler
Noget som mange nok tænker, at cyklen kommer med, men det er ikke en standard ting, og her kan man sagtens bare finde nogle billige pedaler, der fungerer helt fint. Jeg startede med at købe de billigste Shimano pedaler på markedet, og faktisk har jeg kørt 2 x ironman med dem, og det gik jo meget fint, eftersom jeg kvallede til VM på Hawaii den første gang, og anden gang var på Hawaii. Herefter valgte jeg at opgradere til Shimano Ultegra PD-R8000, og med opgradering betyder det, at man betaler noget mere, for at få nogen, der vejer mindre.


Teknik – ur og cykelcomputer
Jeg har længe bare brugt mit ur, Garmin Forerunner 735xt, som jeg havde til at starte med, og som er virkelig anbefalelsesværdigt, og senere Garmin Forerunner 935, som er storebroren til 735xt – kan i princippet det samme.
Det var længe nok til at tracke både svøm, cykling og løb. Men da jeg begyndte at køre med wattmåler og skulle holde øje med mine tal, når jeg cyklede, så var det sgu lidt irriterende og besværligt at skulle kigge på uret hele tiden, så jeg købte en cykelcomputer, en Garmin Edge 820, som er en lille én, men stadig stor nok til at kunne navigere og vise ruter, hvis man har brug for det – hvis nu jeg ikke er på tur i Spanien med enten Christina Siggard, human GPS Kathrine Korsager eller Peter Høyer på Lanzarote, så er det meget rart at kunne finde hjem igen 😉


For mig har det været, og er det stadig en lærerig proces og rejse at finde ud af alle de forskellige ting – jeg googler, læser, spørger Peter H til råds, googler lidt mere, prøver mig frem, og man lærer noget nyt hele tiden.
Mit næste projekt er fx at jeg skal finde træningshjul til min racercykel, som har skivebremser – og man køber åbenbart ikke bare et sæt hjul, og sætter på – her skal man købe hjul, der er egnet til disc breaks, og så skal man købe discs ved siden af. For nogen er det måske det mest simple i verden, og det bliver det nok også for mig en dag – men lige nu en jungle, og derfor ved jeg også, hvordan mange er jer, der læser med har det, så jeg håber, I kan bruge indlægget her til at finde inspiration eller vide omkring nogle af de ting, man måske tænker over, når man skal købe udstyr.
Og har I andre spørgsmål eller kommentarer, så skriv endelig.

God træning – husk, det rette udstyr, kan gøre tingene lidt nemmere, og kan være den afgørende faktorer for, at man får tingene gjort, og det er dét, der gør os bedre. Get shit done!